با سلام ، به وبسایت مهندس مهدی اسمعیل نیا کیوی خوش آمدید.
صفحه اصلی
زندگینامه
اشعار
ابداعات و افتخارات
مقالات
اخبار
اقتصادي و اشتغال
آموزش و پرورش
فناوري
مديريت و برنامه ريزي
محيط زيست
ورزش
-
هنر
اطلاعات تماس،ارتباط باما



 
 
 
 
اشتغال فناورانه
ظرفیت اشتغال در حیطه فناوری
نوشته شده توسط مدير سايت 1 در 22/ 8/ 1394 18:14

      میتوان گفت اشتغال مسئله اصلی جامعه ماست و بسیاری از مشکلات دیگر که ظاهرا ارتباطی با آن ندارند به دلیل مشکلات اشتغال پیش می آیند و بسیاری از زیر مجموعه های زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار میدهند و  در اهمیت آن تردیدی نیست.

      با شرایط فعلی و تلاشهای تقریبا ناموفقی که تا کنون در امر کاهش نرخ بیکاری اتفاق افتاده است میتوان به این نتیجه رسید که ایجاد اشتغال با استفاده از روش های قدیمی و سنتی نمیتواند دردی را مرتفع کند و در صورتی که بخواهیم مشکل را برطرف کنیم چاره ای جز روی آوردن به فناوری و ارائه راه های جدیدی که هنوز امکان اشتغال و درآمد زایی در آنها وجود دارد نداریم راه هایی که بتوان با کمترین هزینه به بیشترین تعداد اشتغال دست یافت . مسلما به اندازه ای در کشور توانایی وجود ندارد که بتوان کارخانه هایی بزرگی با هزینه های فراوان در مناطق مختلف کشور ایجاد کرد که پاسخ گوی تمام نیاز های شغلی کشور باشد.

     فناوری های جدید  ظرفیت فراوانی در ایجاد شرکت های چابک و کوچک دارند که میتوانند  تعداد شغل نسبتا زیادی نه تنها در حیطه تخصصی خود ایجاد کنند بلکه میتوانند شغلهایی نیز در موضوعات عمومی تر ایجاد یا تقویت نمایند برای مثال هم اکنون شرکتهای بزرگی در جهان  در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت میکنند و جزء پر درآمد ترین شرکتها محسوب میشوند . این شرکتها نه تنها شغل های تخصصی ایجاد نموده اند بلکه کارمندان فرآوان اداری ، پشتیبانی و ... دارند و باعث تقویت یا حتی ایجاد بسیاری شغل در ظاهر نامرتبط شده اند . با توجه به اینکه اشتغال مخصوصا در حوزه فناوری اطلاعات نیاز به زمینه سازی خاصی جز نیروی متخصص  همینطور هزینه اولیه سنگینی ندارد و با توجه به اینکه هیچ محدودیت و تحریمی در دستیابی به آن اثر گذار نیست با شرایط فعلی ما  یعنی نبود اعتبار   و وجود متخصصین تطابق دارد. البته با توجه به ضعف دانشگاهی کشور در رابطه با این علم نیاز به آموزش کاربردی متخصصین نیز احساس میشود.  زمینه های دیگر فناوری مانند الکترونیک و ... نیز ظرفیت بالقوه خوبی در  ایجاد اشتغال دارند که میباید به بالفعل تبدیل شوند.

    متاسفانه وجود و ترویج مقالات علمی غیر کاربردی و صفحه پر کن که فقط با اهداف صرف تحصیلی تولید میشوند همین طور مدیریت غیر تخصصی در این حوزه آن هم بعضا در سطح کلان باعث شده است پیشرفت چندانی در رابطه با اشتغال در حوزه های فناورانه وجود نداشته باشد.

    امید که با مدیریت صحیح و استفاده صحیح از فرصتها و اعتبارات فناورانه شاهد ایجاد شغل های فناورانه و مرتبط با آنها مخصوصا در شهرستانهای کوچکتر به دلیل نبود سایر امکانات باشیم. 

 
نظرات بازدید کنندگان


نام :
ایمیل (مخفی):
نظر :
حاصلضرب 5 در 5 چند است ؟ :
 
 
کپی برداری از تمام مطالب سایت با ذکر منبع مجاز می باشد
mahdi_esmailnia@yahoo.com